GEBRUIKSAANWIJZING EN INSTRUCTIES VOOR OP- EN AFZETTEN VAN PRUIKEN OF HAARSTUKKEN, ONDERHOUDSHANDLEIDING.

Instructie voor het opzetten:

U legt de pruik op zijn kop met de voorkant naar u toe.

Pak de achterkant met twee handen vast en u zet het pruikje vrij ver op het voorhoofd, waarna u de pruik naar achteren over uw hoofd trekt. Leg vier vingers op uw voorhoofd, hierachter bevindt zich uw oude haargrens en daar begint ook de voorkant van de pruik. Controleer of de bakkebaarden op gelijke hoogte zitten. Aan de zijkanten voor de oren zit in de pruik een balein, deze moeten beide op gelijke hoogte van elkaar zitten, zodat u weet dat de pruik recht zit (deze klepjes daarna weer plat drukken). Haal vervolgens uw wijsvinger langs nekpartij zodat er geen haren van het haarwerk onder de achter rand blijven zitten. Wenst u het kapsel te veranderen, maakt u dan de pruik vochtig door middel van een plantenspuit met water of conditionerspray waarna u het in model brengt. Kam uw haarwerk of pruik niet te veel, dit zorgt ervoor dat het model erg plat kan gaan zitten. Gebruik zoveel mogelijk uw handen met modelleren. Een pruik moet niet te netjes zitten. Bij het afzetten trekt u voorzichtig de pruik van uw hoofd van achter naar voren en zet het hierna op de daarvoor bestemde standaard.

 

Onderhoud van uw haarwerk:

Om lang plezier van uw haarwerk te hebben adviseren wij u om de verzorgingshandleiding goed door te lezen en de aanwijzingen precies op te volgen. Was het haarwerk volgens de gebruiksaanwijzing 1x per week. Elke dag goed door borstelen of uitschudden. Het is raadzaam (maar niet noodzakelijk) om het haarwerk 1x per 3 maanden te laten behandelen in de kapsalon. Voordat u het haarwerk gaat dragen deze goed opschudden, voorzichtig door borstelen en daarna met uw vingers in model brengen. Om de glans en elasticiteit van de vezel te behouden dient u het haarwerk regelmatig te behandelen met de conditionerspray. Nevel op een afstand van ongeveer 30 cm de conditionerspray gelijkmatig over uw haarwerk en breng het in model. Om een wetlook-effect te krijgen moet u de spray goed in de vezel spuiten en zacht met de vingertoppen in model kneden. U kunt het haarwerk niet ophouden in bed. Zet het op de standaard en laat het goed ventileren.

 

Reinigen van het haarwerk:

Verwijder eventuele lijmresten met cleaner en borstel het haarwerk voorzichtig door. Maak een sopje van ca. 1 liter lauw water en 20 ml Shampoo. Laat het haarwerk 15 tot 20 minuten in het sopje weken en spoel het daarna grondig uit onder de lauwe kraan. Maak een nieuw sopje van de Balsam nabehandeling en leg het haarwerk daar 5 minuten in. Daarna niet uitspoelen. Schud het haarwerk uit en plaats het op de standaard. Spray er vervolgens een beetje conditioner op en laat u het vervolgens drogen. Een pruik gemaakt van een synthetische vezel kan absoluut niet tegen hitte! Kijkt u daarom uit met bijvoorbeeld hete lampen (zoals leeslamp/halogeen), aardappels afgieten, het uitruimen van de vaatwasser, het kijken in de oven, hete föhn of krultang, een te hoog afgestelde sigarettenaansteker, de geiser en terrasverwarmers. Dus geen föhn en/of krultang gebruiken, het haarwerk niet bij de kachel leggen, e.d. Het haarwerk niet in natte toestand borstelen. Bij extreem zonlicht kunt u een petje of zonnehoed dragen. Zodoende kunt u het verkleuren van het haar zoveel mogelijk voorkomen. Bescherming van de vezel met een conditioner of UV-spray is nu nog belangrijker dan normaal gesproken. Borstel het haarwerk met een antistatische borstel, maar gebruik uw vingers om een zo natuurlijk mogelijk effect te krijgen. U kunt alcoholvrije gel gebruiken, maar gebruik geen haarlak. Als u het prettig vindt mag u na ca. 2 weken een afspraak maken, voor een laatste controle.